Színház volt az egész világ

2018.05.22. 14:00

Három színdarabbal három zalalövői csoport állt a közönség elé

Dramatizált mesét, egy ismert regény átdolgozását, valamint egy modern kori bohózatot láthatott a közönség szombat este a Salla Művelődési Központban.

Gyuricza Ferenc

A Generációk csoport tagjai a zalalövői színpadon Fotó: a szerző

Általános iskolások is megmutatták magukat

A XI. Színház az egész világ program keretében a helyi színjátszó csoportok mutatkoztak be. A legkisebbek, az általános iskolás korú Csúcsfejek csoport a Székely asszony és az ördög című népmese dramatizált változatát, a középiskolás és egyetemista korosztályt tömörítő Portyázók társulat Antoine de Saint-Exupéry Kis hercegét, míg a felnőttekből álló Generációk Máté Gábor, Sirokay Bori és Gazdag Péter Csöngess meg! című komédiáját mutatta be.

A Generációk csoport tagjai a zalalövői színpadon Fotó: a szerző

– Helyi szereplőkkel immár 2000 óta minden évben tartunk színjátszó-bemutatót – mondta Bischofné Hesinger Katalin, a darabok rendezője. – A programnak 2008-ban adtuk először a Színház az egész világ nevet. Szeptemberben kezdünk el készülni rá, ám a darabok kiválasztása már korábban megtörténik. A kis herceg színpadra állítása nekem mindig is az álmom volt, úgy érzem, a Portyázók csoport most ért meg rá.

Semmi sem zajlik problémamentesen

A rendező hozzátette: az idén számos problémával kellett szembenézniük. A Csúcsfejekhez öt új gyerek is érkezett, akikkel az alapoktól kezdték a színjátszást tanulni. A Portyázóknál az egyetemi tanulmányok miatt kellett változtatni a korábbi munkamódszeren: ezúttal minden szereplő otthon, egyedül tanulta a szöveget, s mindössze négy-öt közös próbát tartottak. Ennek ellenére A kis herceg előadást eddigi munkájuk csúcspontjának tartja.

– Ennek a csoportnak a jövője is kétséges, hisz tagjai szétszélednek az országban – folytatta Hesinger Katalin. – De aki továbbra is hódolni szeretne a színjátszásnak, azokat örömmel várjuk a Generációk csoportba. A felnőtteknél is előfordul, hogy magánéleti, munkahelyi okok miatt valaki egy-két évet kihagy, majd visszatér közénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában