Megmozdulás

2018.05.05. 09:00

Esélyegyenlőségi nap villámcsődülettel Zalaszentgróton

Villámcsődületet szerveztek csütörtökön Zalaszentgróton az esélyegyenlőség napja alkalmából.

Szalay Csaba

Fotó: Kozma Ferenc

Tíz órakor fiatalok jelentek meg a templom előtt, a piaci forgatagban, léggömbökkel. Wölfinger Zoltán kisdiák mikrofonnal a kezében elmondta Bródy János Mindannyian mások vagyunk című dalszövegének első szakaszát, majd társaival és a nevelőkkel szívet formázva felsorakoztak és végigénekelték a dalt, majd a színes léggömböket a magasba engedték.

A villámcsődület ötletgazdája, a Koncz Dezső Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója, Szabó Ildikó elmondta, hogy az Európai Unió Alapjogi Chartája fogalmazta meg az unió területén élő embereknek az emberi méltósághoz, a szabadsághoz, a demokráciához, az egyenlőséghez való jogát. A lisszaboni szerződés 2009-es hatálybalépésével vált kötelező érvényűvé, és azóta minden évben május 5. az esélyegyenlőség napja.

Fotó: Kozma Ferenc

Az első alkalommal megtartott látványos megmozdulással felhívták a figyelmet a sérült emberek társadalmi elfogadására is, valamint az iskolában folyó munkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában