Éves közgyűlést tartottak

2018.05.31. 07:51

Bővült a Mura Régió ETT

Újabb településekkel bővült a Mura Régió - Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (Mura Régió ETT).

Horváth-Balogh Attila

Szerdán tartotta éves közgyűlését a Mura Régió – Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás, amely során beszámoló hangzott el a szervezet tavalyi tevékenységéről és gazdálkodásáról, illetve az idei tervekről. Külön hangsúlyt kapott a „Két folyó, egy cél” nevet viselő vízi turisztikai projekt, mely 715.942 euro uniós támogatással, 10 százalékos hazai társfinanszírozással valósul meg 2018 végéig. A projekt magyar oldalon 5, horvát oldalon 3 települést érint, s a Mura és Dráva folyókon a hajózási, kikötési lehetőségek bővítését szolgálja.

A közgyűlés kiemelkedő jelentőségű eseménye volt a szervezet bővülése. A MURA RÉGIÓ ETT egyhangú szavazással tagjai sorába fogadta horvát oldalról Ludbreg, Prelog, Domašinec önkormányzatait és Muraköz megyét, magyar oldalról pedig Bánokszentgyörgy, Kerkaszentkirály, Kistolmács, Muraszemenye, Murarátka, és Zajk falvakat. A döntéssel a Mura folyó magyar-horvát szakaszának települései az ETT tagjai lettek. A tanácskozó polgármesterek megegyeztek abban, hogy arra ösztönzik a településeiken tevékenykedő kkv-k vezetőit, hogy éljenek a HUHR Interreg V-A program ”B„ Light – vállalkozók számára kiírt pályázati – lehetőségével, mely 75 százalékos támogatást biztosít az együttműködő felek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában