Törökök rontottak rájuk

2018.04.07. 17:30

Thúry György korát idézték meg a hagyományos portyán

Megtámadták a szombati Thúry-portya résztvevőit, miközben Thúry György egykorvolt kanizsai várkapitány halálának helyszínére tartottak.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

A 30 kilométeres távot gyalogszerrel teljesítőkre vad törökök rontottak rá a Cserfő-hegy közelében – persze, csak a játék, pontosabban Thúry György küzdelmeinek és korának megidézése kedvéért. A „törökök” a Kanizsa Futóklub tagjai voltak. A klub alelnöke, Léhart Zoltán elmondta: a Thúry Emlékév hozta össze a Kanizsa Futóklubot és a Thúry Vitézlő Oskolát, s a jövőben is a mostanihoz hasonló módon együttműködnek egymás rendezvényei kapcsán.

Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Az oskola vezetője, Vörös András pedig kifejezte azon reményét, hogy a pénteki szablyacsata-rekordállítás és a szombati „törökdúlás” örök emlék marad az ezekben részt vevő gyermekek számára, s kanizsaihoz méltó módon felnőttként is tudni fogják majd, hogy ki volt a nagy Thúry György. A portya az orosztonyi harctéren, Thúry meggyilkolásának helyszínén megemlékezéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában