VÁLASZTÁS 2018

2018.04.08. 07:48

Nemesnépen zökkenőmentesen kezdődött a szavazás

Nemesnépen reggel hat óra után pár perccel érkezett meg az első szavazó a község polgármestere, Szép Dezső személyében. Rá várt a feladat, hogy ellenőrizze, illetve hitelesítse az urnákat.

Gyuricza Ferenc

– Minden választáson részt vettem, de első szavazó eddig még sosem voltam – válaszolta lapunk kérdésére. – Ezúttal azért jöttem ilyen korán, mert az unokám születésnapja miatt elutazom itthonról, a szavazatomat azonban fontosnak tartottam leadni. Kicsit örülök annak, hogy a kampány véget ért, mert a választást megelőző időszakban számos nekem nem tetsző dolog történt, a hírekben hallható, s az országot uraló mocskolódásokkal egyáltalán nem értettem egyet.

Fotó: A szerző

A szlovén határ menti kisközségbe a nap folyamán 117 szavazót vártak – tudtuk meg Kovács Jenőnétől, a helyi választási, s egyben a szavazóköri szavazatszámláló bizottság elnökétől. Ebből 99 helyi lakos, 18 személy pedig átjelentkező. Utóbbiak többségét vélhetően azon személyek alkotják, akik a közeli hotelben töltik a hétvégét.

Kovács Jenőné, a választási bizottság elnöke és az elsőkét érkező választó, Szép Dezső hitelesítik a szavazóköri urnákat. Fotó: A szező

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában