Sajtótájékoztató

2018.04.12. 18:31

Hétfőn kezdődik a Fiatalok hete Zalaegerszegen

Hétfőtől szombatig tart a megyeszékhelyen a Fiatalok hete, amiről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a városházán.

Magyar Hajnalka

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, miként sikerült egységbe forrasztani az ifjúság különböző korcsoportjainak városi megmozdulásait komplex programfolyammá, amely az általános iskolásoktól az egyetemistákig mindenkinek kínál élményt. A Fiatalok hete április 16-án, hétfőn a III. Zalaegerszegi Egyetemi Napok rendezvényeivel kezdődik, amelyek keretében a gerincsebészet aktualitásaitól az automatizált autók tesztelésén át a bankszektor digitális trendjeiig számos szakmai téma terítékre kerül. A tudomány mellett természetesen a szórakozás is méltó teret kap, focikupa, főzőverseny, jótékonysági futás az onkológia javára, s két buli is belefér a három napba – hallhattuk az egyetemek képviselőitől, Molnár Renátától, Zalavári Tibortól és Kocsis Gábortól.

Szerdától felcsatlakozik a VII. Zalaegerszegi Városi Diáknapok programcsokra is, amelynek részleteiről Kiss Petra Kata, Juhász Előd János és Éder Gábor István beszélt. A nyitónap jelképes hatalomátvétellel kezdődik a városházán, amit diákparlament és ünnepi diákközgyűlés követ. Tíz fontos előterjesztést tárgyalnak a fiatalok, amihez a felnőtt közgyűlés tagjai is hozzászólhatnak. A csütörtök a sport jegyében telik, négy sportág – kézilabda, kosárlabda, röplabda, foci – kupáiért zajlik majd a küzdelem.

Pénteken reggel kezdődik a 24 órán át tartó Aludj máskor! vetélkedő a sportcsarnokban, ahova 9 középiskolás csapat ígérte érkezését. A szombat reggelig tartó monstre vetélkedőben a műveltségi, környezetvédelmi és ügyességi feladatok mellett koreografált produkciókkal is elő kell rukkolniuk a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában