Évforduló

2018.04.07. 14:34

Hatvan éves lett a mozi Zalaegerszegen

Volt munkatársak és nézők, látogatók részvételével tartották meg szombaton délelőtt a megyeszékhelyi volt Ady Filmszínház illetve Edison mozi, jelenleg pedig Art mozi névre hallgató mozgóképszínház fennállásának 60. évfordulóját.

Arany-Horváth Zsuzsa

Ez alkalommal a nézőtéri aulában Drávecz Szabolcs, a Keresztury VMK égisze alá tartozó intézmény vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Balaicz Zoltán polgármester és Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő idézte fel saját és a közösség élményeit, melyek sokakat fűznek a mozihoz. Ma már a plázák világában tiszteletreméltó eredmény az, hogy Zalaegerszeg őrzi a város moziját, hangzott el a beszédekben.

Az épület és a vetítések történetét H. Horváth Gyula idézte fel, köztük azt a korszakot is, amikor Gábor Miklós színművész édesapja üzemeltette a mozit Zalaegerszegen. A résztvevők ezután végigjárták a Széchenyi téri épületet, megtekintve a régi, már nem üzemelő vetítőgépeket és a mai digitális eszközöket.

A nézők a nap folyamán négy filmet nézhettek meg a retro mozinap keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában