Ünnepélyes avatás

2018.04.06. 07:00

Elkészült a sószoba a nagykanizsai gyermekotthonban

A Bethlen-bál bevételéből kialakított sószobát adtak át csütörtökön a nagykanizsai gyermekotthonban.

Horváth-Balogh Attila

Dömötörfi Rozália nevelőtanár néhány gyermekkel a frissen felavatott sószobában

Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

A januárban 7. alkalommal megrendezett Bethlen-bál minden korábbinál nagyobb bevételt, 325 ezer forintot hozott, amiből a gyermekotthon lakóinak alakítottak ki sószobát az intézményben.

Az ünnepélyes avatáson részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, a bál ötletgazdája, Dénes Sándor polgármester és Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

Beszédében Cseresnyés Péter hangsúlyozta: a Bethlen-bál kapcsán a kezdetek óta fontos cél, hogy annak többletbevételét minden esetben jótékony célra használja fel a rendezvényt szervező önkormányzat. Ennek jegyében kórházi, illetve gyógyítást segítő alapítványok, gyermekekkel foglalkozó intézmények is kaptak már támogatást. Most pedig a gyermekotthon következett a sorban.

– Öröm számunkra, hogy támogathattuk a gyermekek egészségét szolgáló sószoba kialakítását – szögezte le.

Fotós: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

Dénes Sándor polgármester fizika-kémia szakos pedagógusként arra mutatott rá: a Himalája só-téglákkal körberakott kis szoba légterét a könnyen párolgó só 70-80 nyomelemmel telíti, negatív ionjai pedig megkötik a lebegő szennyeződéseket, így a belégzett levegő jó hatással van a légúti betegségekre.

Dömötörfi Rozália nevelőtanár néhány gyermekkel a frissen felavatott sószobában
Fotós: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

Györe Edina pedig arra mutatott rá: elképzelhető, hogy országos viszonylatban a nagykanizsai az első, a gyermekvédelemben kialakított sószoba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában