Minőségi ételek

2018.04.22. 16:24

Egészségnapot tartottak a lenti iskolában

A zöldségek, gyümölcsök, egészséges ételek, a víz és a mozgás játszotta a főszerepet a szombati tanítási napon az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Korosa Titanilla

Török László mentőápoló a stabil oldalfekvést mutatta meg a diákoknak az egészségnapon Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Több lehetőség is várta már reggel a diákokat az egészségnapon. A program érdekes része volt, hogy minden osztály készített helyben valamilyen egészséges ételt készített, a legtöbben gyümölcssalátát. Összesen közel 100 kilogramm gyümölcsöt dolgoztak fel.

– Idén a szombati tanítási napon tartjuk a rendezvényt, hogy a diákok könnyebben átvészeljék a fél hétvégét – mondta Farkas Katalin intézményvezető. – Arra próbáljuk tanítani a gyerekeket, hogyan lehet egészségesebben étkezni, minőségi ételeket fogyasztani és megőrizni egészségünket.

Török László mentőápoló a stabil oldalfekvést mutatta meg a diákoknak az egészségnapon Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A programok között dietetikus mondta el a diákoknak, hogy a hétköznapi ételeket mivel és hogyan lehet változatossá tenni. A gyógytornász a megfelelő testtartásra tanította a gyerekeket, a mentősök elsősegély bemutatót tartottak, a védőnők egészségügyi szűréseket végeztek. Mellettük a helyi méhész egyesület tagjai tartottak mézkóstolót, ami idén is népszerű volt a diákok körében, de gyógyfű bemutató és edzőterem látogatás is szerepelt a programban. Emellett a Lámfalussy-iskola tankonyhájában bekapcsolódhattak a reformételek elkészítésébe is az iskolások. Ezen a napon csak reformételek kerültek az asztalra. Tízóraira különféle túrókrémeket, szárított magvakat, gyümölcsből készült jégkását és gyümölcs chipest kaptak a gyerekek. Ebédre kukoricapehely került a medvehagyma levesbe, valamint csőben sült zöldség, és barna rizs volt a főétel fűszeres sült csirkével az egészség jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában