Viszonzás

2018.04.24. 07:00

Besenyőben a nőnap nem maradhat viszonzatlan

Fehér asztal mellé ültették és fergeteges műsorral köszöntötték szombaton délután a zalabesenyői nyugdíjasklubban a férfinépet.

Fincza Zsuzsa

A besenyői asszonyok vidám műsorral köszöntötték az ünnepelt férfiakat Fotó: Fincza Zsuzsa

A kedves nőnapi ünnepségért viszonzásképpen immár 14. éve vidám dalos, táncos összeállítással derítik jókedvre az erősebb nemhez tartozókat a helyi asszonyok.

- A társadalomnak, a családnak a férfiak ugyanolyan nélkülözhetetlen tagjai, mint a nők, az ünnepségben is megérdemlik hát az egyenjogúságot – fogalmazott Bérczes Tivadarné, a klub vezetője. A többszörösen aranyérmes Szivárvány Népdalkör mellett ezúttal színpadra állt a teljes asszonykar, hogy szerelmes dalokkal, versekkel, vidám jelenetekkel szórakoztassa az ünnepelteket.

A besenyői asszonyok vidám műsorral köszöntötték az ünnepelt férfiakat Fotó: Fincza Zsuzsa

A férfiak nevében Horváth Miklós, a Besenyő a 2000-es években alapítvány elnöke és Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere, a településrész önkormányzati képviselője köszönte meg a megemlékezést és az ajándékokat, hangsúlyozva: örömükre szolgál, hogy a férfinap ma már szinte ugyanolyan rangú ünnepség, mint a nőnap. Kezdetben ugyan országszerte április 1-jéhez, a „bolondok” napjához kapcsolták és a férfiak szeretetteljes kipellengérezése volt a téma, ám ma már egyéb időpontokban rendezik meg. A nemzetközi férfinap november 19., Magyarországon sok helyütt május 19-én, azaz Ivó névnapján tartják.

A besenyői férfinap hagyományosan vacsorával és bállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában