Pályázati támogatás

2018.04.05. 07:00

Átadták a felújított orvosi rendelőt Zalaszántón

Több mint 40 millió forint ráfordítással, teljes egészében pályázati támogatással újult meg a zalaszántói orvosi rendelő.

Keszey Ágnes

Dézsi Attila, Manninger Jenő és dr. Ódry Péter a megújult és szerdnán átadott rendelő váróhelyiségében

Fotó: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

A felújított zalaszántói épület átadásán Dézsi Attila polgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

A településvezető lapunknak elmondta, hogy az alig félig évig tartó kivitelezés során kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a falakat és a tetőszerkezetet és kívül-belül kifestették az épületet.

Korszerűsítették a fűtési rendszert: kicserélték a kazánokat és napelemes rendszert szereltek fel tetőre. Átalakításokat is végeztek. A mozgássérülteknek parkolót, öltözőt és illemhelyet alakítottak ki. A korábbi egy toalett helyett most nemenként elkülönítettek is helyet kaptak az épületben és az előírásoknak megfelelően a személyzet számára is készült egy szociális helyiség: zuhanyzóval, wc-vel.

Dézsi Attila, Manninger Jenő és dr. Ódry Péter a megújult és szerdnán átadott rendelő váróhelyiségében
Fotós: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

dr. Ódry Péter háziorvos arról informált, hogy Zalaszántó és Vindornyalak lakóit látják el, közel ezer ember tartozik a praxishoz. Vegyes rendelés működik, azaz gyerekeket és felnőtteket is ellát. az orvosi rendelőben védőnő is dolgozik, havi rendszerességgel pedig gyermek szakorvos is rendel.

A pályázat segítségével bútorzatot, műszereket és a védőnő részére számítógépet is beszereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában