Foglalkozások

2018.04.07. 15:13

Alkotóházak, nyitott műhelyek várják hétvégén a gébárti Kézművesek Házában

Ötödik alkalommal nyíltak meg országszerte a kézműves alkotóházak a hét végén, s ez alkalmat ad arra, hogy a látogatók megismerkedjenek a népi mesterségek művelőivel és fortélyaival.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület (ZMNE) 260 tagja és a gébárti Kézművesek Háza a kezdetekről részt vesz a műhelybemutatókkal jelentkező programban, így péntek után szombaton és vasárnap is gazdag kínálat várja a tó partjára látogatókat. Szombaton délelőtt Skrabut Éva, a ZMNE elnöke és a Kézművesek Háza vezetője, Prokné Tirner Gyöngyi kalauzolt végig bennünket a bemutatókat tartó műhelyeken. Találkozhattunk a kovácsműhelyben Kónya Lászlóval, Csiszár Tiborral és Vass Krisztiánnal, akik épp szőlőkarózót készítettek. A szálasanyag műhelyben a Győrből érkezett Szabó Karola szalmafonó társaságában a zalaszentgróti Mármarosi Mária aratókoszorút, a Szombathelyről jött Karácsony Ilona pedig a pókhálófonással készített, úgynevezett „istenszeme” elnevezésű tárolóedénykét font.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A Kézművesek Házában a szakkörök és műhelyek eddigi legszebb munkáiból összeállított tárlat is megtekinthető. Vasárnap délután pedig bőrözésre, agyagozásra, nemezelésre nyílik módja a Gébártra látogató családoknak. A részvétel ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában