Zrínyi Ilona-Gordiusz verseny

2018.03.13. 12:00

Zalai sikerek a Kárpát-medencei matekversenyen

Idén a huszonkilencedik alkalommal rendezték meg a kecskeméti Zrínyi Ilona iskola által útjára indított, és a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány koordinálta matematikaversenyt.

Arany Gábor

Fotó: Arany Gábor/ Zalai Hírlap

Pajor László, az egerszegi Dózsa-tagiskola földrajz-testnevelés szakos tanára, a Zrínyi Ilona-Gordiusz verseny zalai főszervezője elmondta, hogy a hazai és határon túli magyar iskolák számára kiírt verseny első fordulója keretében – ezt egyébként mindenhol egy időben, február tizenhatodikán tartották – közel 64 ezer diák oldotta meg a feladatokat.

A 2-12. osztályos tanulók közül mintegy 15 ezer volt a határon túli – felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági – magyar diák.

Zala megye hat városának nyolc iskolájában zajlott a megyei forduló, összesen 1275 résztvevő diákkal – folytatta Pajor László. Közülük a legeredményesebb 93 diákot jutalmazták múlt pénteken, az egerszegi Dózsa-iskolában megtartott eredményhirdetésen.

Fotós: Arany Gábor/ Zalai Hírlap

A 2-8. osztályosok közül egyéniben az első tíz, gimnazisták közül az első három, míg a szakközépiskolás versenyzők között az első helyezettek kaptak díjat. Ezenkívül jutalmazták az iskolai csapatokat is, valamint a felkészítő tanárokat, akik közül ezúttal tizenketten vehettek át elismerést a munkájukért.

Eredményeik alapján 16 zalai diák kapott meghívást a verseny országos döntőjébe, amelyet Kecskeméten rendeznek majd meg, március 28-30-án. A verseny keretében egyébként a 2-6. osztályos gyerekek 25, a 7-12. osztályosok pedig 30 feladatot oldottak meg – 60, 75, illetve 90 perc alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában