Munkalehetőség

2018.03.28. 10:00

Újra működik a varroda Pákán

Tavaly ősszel nyílt meg és működik újra a varroda a településen. Jelenleg tizenegy alkalmazottnak biztosítva ezzel munkát.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Pákán régi múltra tekint vissza a varroda, évtizedekig adott munkát helyieknek és környékbelieknek a településen lévő, több tulajdonos által is működtetett varróműhely.

– Az elmúlt év októberében egy magyar tulajdonú, budapesti székhelyű kft által szerveződött újra a műhely – tájékoztatta lapunkat Lukács Lilla, annak helyi vezetője, majd arról beszélt, hogyan indult újra a fővárosi cég közreműködésével a varroda. – A kft képviselői megkeresték az önkormányzatot, hogy tudnának-e segíteni megfelelő munkaerő keresésében, hiszen Pákán múltja van ennek a tevékenységnek, így találkoztunk össze a céggel. Az egyeztetéseket követően ősszel el is indult a munka, gyerekruhákat és kiegészítőket készítünk, főként osztrák online üzletekben való értékesítésre.

Fotó: A szerző

A műhelyben dolgozókat korábban helyben foglalkoztatta egy másik cég, majd ennek megszűnésével egy baki varrodába jártak dolgozni. A műhely újraindításával viszont többen úgy döntöttek, hogy visszatérnek Pákára az új céghez.

– Jelenleg 11 varrónő dolgozik a műhelyben, de további bővítést tervezünk – folytatta Lukács Lilla. – Szeretnénk varrónőket, akár nyugdíjasokat is felvenni, hiszen akad munka bőven.

Lukács Lilla azt is elmondta: teljesen új berendezésekkel, gépparkkal indult újra a munka varrodában jó feltételek között. A kft a pákai mellett az országban több helyen is működtet varróműhelyt.

– Korábban több varroda is működött itt, vagyis van még szakképzett munkaerő a környéken, van mire építeni – tette hozzá. – A gyerekruhák varrása pedig nem nehéz feladat, jó minőségű, pamut anyagokkal dolgozunk, ez gyakorlott varrónőknek nem okoz gondot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában