Kertbarát Kör

2018.03.09. 08:30

Permezetéssel a kártevők ellen – előadás Lentiben

A növényvédelem volt a témája annak az előadásnak, melyet a Kertbarát Kör egyesület szervezett tagjainak.

Korosa Titanilla

Fotó: Dányi József

A rendezvényen Lipicsné dr. Tóth Hajnalka növényvédelmi szakmérnök tájékoztatta a gazdákat az aktuális feladatokról, valamint a kora tavaszi időszakban a növények gondozására ajánlott készítményekről.

- Az első tápanyag-utánpótlásnál alga tartalmú készítményt ajánlok, ez segíti a növények stressztűrését – tájékoztatott Lipicsné dr. Tóth Hajnalka.

A növények fejlődésének következő fázisairól elmondta: tavasszal olyan szerekre van szükség, melyek elősegítik a virágzást, majd ha a termés növekedni kezd, akkor már nitrogéntartalmú szerek használatát javasolják, aztán kálciumtartalmú készítményekre van szükség.

Fotó: Dányi József

A fenti információk főként az ültetvények növényvédelmére vonatkoztak, de az előadáson szó volt a kiskerti növények gondozásáról és tápanyag utánpótlásáról is.

Az elmúlt időszak időjárásának következményeiről a szakember úgy vélekedett, hogy a hideg téli napok ellenére fel kell készülniük a gazdáknak arra, hogy a kórokozók, kártevők nem pusztultak el, csak gyérült az állományuk, ezért oda kell figyelni a védekezésre. Szükség lesz tavaszi lemosó permetezésre a kertekben, amihez ajánlott kén, illetve réztartalmú anyag használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában