Nők hete

2018.03.19. 13:00

Öt napig minden a nőkről szólt Kehidakustányban

Március 5. és 9. között már hagyományként egy héten keresztül ünnepelték a „nők napját” a településen.

Sándorné Kovács Nikolett

A helyi asszonyok kézműves termékeit felvonultató bemutatót Lázár István polgármester nyitotta meg

A Deák Ferenc Kulturális – Rendezvény és Közösségi házban öt napon át különböző programokkal várták a szervezők az érdeklődőket. Hétfőn Baján János tartott táncoktatást óvodásoknak, majd az est további részében a mozogni vágyó hölgyeknek is lehetősége nyílt zumbázni.

Kiállítás nyílt a helyi asszonyok munkáiból

A Nők hete rendezvénysorozat keretében a művelődési ház emeletén található Babamúzeum állandó kiállítását kiegészítve helyi asszonyok kézműves termékeiből készült bemutató (Beledi Henriett, Subák Erika patchwork, Benkő Lászlóné hímzés, Németh Zoltánné hímzés, Schulcz Béláné gyöngyékszerek, Bitai Zoltánné horgolás, Szaló Árpádné horgolás, Gellért Erzsébet kerámiák, Gellért Jenőné hímzés, horgolás, Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény Olajág Otthona kerámiák, szőttes). A kiállítást Lázár István polgármester nyitotta meg.

A helyi asszonyok kézműves termékeit felvonultató bemutatót Lázár István polgármester nyitotta meg

A megnyitót követően „Időutazás” címmel mutatott be verses-zenés összeállítást Johanné Székely Júlia és Gergely János. A műsorban a világ- és a magyar irodalom gyöngyszemein, a népzene és a megzenésített versek dallamain keresztül jelent meg a női sors és szerepvállalás a születéstől az elmúlásig. A bemutató hangulatában – akár a valós életben – jelen volt a derű és a szomorúság, a komoly hangvétel és a határtalan vidámság, a pajzánság és a tragikus sors egyaránt. A szép szavak és dallamok derűt csaltak a nézők arcára és meghatottságot a szívükbe. A nap zárásaként a polgármester minden résztvevő hölgynek egy-egy szál tulipánt adott át.

Előadásokat, kézműves foglalkozást is tartottak

A programsorozat harmadik napjának első előadóiként Rajky Izabella és Horváth Mónika „Táplálék testnek és léleknek a mindennapokban” címmel tartottak előadást az egészségmegőrzésről. Ezt követően „Aromaterápia nőknek, avagy miként segítenek az illóolajok egészségmegőrzésben, gyógyításban, a női minőségek megélésében” témakörben Borbély Renáta színvonalas bemutatóján vehettek részt az érdeklődők.

Az előadáson az aromaterapeuta beszélt a populáris és a tudományos aromaterápia közötti különbségekről, a francia aromaterápia alkalmazási területeiről, a természetes illóolajokról. Az aromaterápia az élet számos helyzetében nyújthat segítséget, enyhülést és gyógyulást. Önálló és kiegészítő terápiaként egyaránt eredményes lehet, teljes mértékben összeegyeztethető mind az alternatív gyógymódokkal, mind a hagyományos orvoslással. Az aromaterápia kiváló egészségmegőrzési lehetőség, nem elhanyagolható az immunrendszerre gyakorolt erősítő hatása sem. Segítséget nyújthat többek között szív- és érrendszeri, idegrendszeri, légzőrendszeri, emésztőrendszeri, nőgyógyászati, mozgásszervi és lelki eredetű panaszok esetén.

A csütörtöki estén sokan voltak kíváncsiak Fülöp Csenge lélekgyógyász „Mindennapi játszmáink” című előadására. Szabad előadói stílusa kötetlen beszélgetést és számos kérdést inspirált.

A Nők hete rendezvénysorozat utolsó napján Aszódi Andrea tartott zenebölcsi és kézműves foglalkozást a legkisebbeknek. A program eseménydúsan telt, közös éneklés, gyurmázás, festés jellemezte a vidám délelőttöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában