Választás 2018

2018.03.06. 09:00

Lezárult az egyéni jelöltállítás Zala megyében is

Hétfőn 16 órakor lezárult az egyéni jelöltállítás folyamata, addig volt lehetőségük az április 8-ai országgyűlési választáson indulni szándékozó egyéni választókerületi képviselőjelölteknek arra, hogy leadják az ajánlóíveket a területileg illetékes választási bizottságnál.

Zalai Hírlap

Az egyéni választókerületi képviselőjelöltet akkor lehet nyilvántartásba venni, ha legalább 500 érvényes ajánlást összegyűjtött és leadott a március 5-e 16 órai határidőig.

A választási bizottságoknak ezt követően 3 napjuk van a döntés meghozatalára, tehát az ajánlások érvényességének ellenőrzését követően a nyilvántartásba vételre (illetve érvénytelenség esetén annak elutasítására).

Ezt követően 3 nap áll rendelkezésre a jogorvoslatra, így legkésőbb e héten vasárnap 16 órakor lehet biztosan látni a jogerősen nyilvántartásba vett egyéni választókerületi képviselőjelöltek teljes névsorát.

Hétfőn délután – a Nemzeti Választási Iroda online elérhető adatai szerint – Zala megye három választókerületében összesen 13 jelölt nyilvántartásba vétele történt meg jogerősen, további 4 jelölt nyilvántartásba vétele még nem emelkedett jogerőre, 44 jelölt „bejelentve” státussal szerepelt a nyilvántartásban, és 4 jelölt nyilvántartásba vételét utasították el (nem jogerősen) a választási bizottságok.

Hétfőn estig a zalai 1. számú választókerületben 6, a 2. számú választókerületben 3, a 3. számú választókerületben 8 jelölt nyilvántartásba vétele történt meg.

Hamarosan közöljük a Zala megyében nyilvántartásba vett egyéni választókerületi jelöltek nevét és jelölőszervezetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában