Polgári védelem napja

2018.03.02. 13:42

Miniszteri és főigazgatói elismerés a zalai tűzoltók munkájának

Március elsején tartotta központi polgári védelmi ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen negyvenketten vettek át miniszteri, illetve főigazgatói elismerést.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az ünnepség a Himnusz hangjaival kezdődött, majd dr. Bónyai Eszter tű. ezredes, tervezési és védelmi igazgatási főosztályvezető mondott köszöntőt. Emlékeztetett arra, hogy idehaza már huszonnyolc esztendeje tartanak megemlékezéseket a polgári védelem világnapján. Hozzátette, „a polgári védelemnek történelme és hagyományai vannak, és bár az új kihívások, a növekvő társadalmi igények, és a veszélyeztető hatások mentén többször is változott a feladatrendszere, de alapvető célkitűzése, az életben maradás feltételeinek biztosítása a mai napig változatlanul megmaradt.”

Fotó: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A főosztályvezető hangsúlyozta, a biztonságos élethez való jog az egyetemes emberi jogok egyike, a biztonságos magatartás kultúrája pedig az egyén szintjén kezdődik, ezért különösen fontos, hogy az emberek ismerjék a környezetüket, az abban létező kockázatokat, és tudják, miképp viselkedjenek veszélyhelyzetekben is.

A köszöntőt követően a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának kvintettje adott ünnepi műsort, majd dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató miniszteri és főigazgatói elismeréseket adott át.

Fotó: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A főigazgató Zala megyéből a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Dr. Babos Istvánnak Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közbiztonsági referensének.

Fotó: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon is megemlékezést tartottak a polgári védelem napján, ahol a légoltalmi liga és polgári védelem történtét és fejlődését mutatták be a megjelent vezetőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában