Nedű

2018.03.26. 16:00

Borversenyek megyeszerte

Mindkét település jó eredmények születtek az elmúlt hétvégén megrendezett borversenyeken.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Lentiben a helyi Kertbarát Kör Egyesület nemzetközi borversenyén kiemelkedő számú, 83 bort értékelt a zsűri, 63 fehéret, zömmel fajtaborokat, 2 rosé bort és 19 vöröset.

Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A lenti gazdák 55 borral képviseltették magukat, de Rédicsről és Szlovéniából is érkeztek minták. Szép eredmények születtek, hiszen 32 bor kapott arany, 44 ezüst érmet, valamint 6 bronz minősítés született egy oklevél kiosztása mellett. A házigazda egyesület tagjainak borai közül 21 lett aranyérmes. A zsűri az értékelés során a borok túlkénezésére és a cukor túlzott mennyiségben való használatára hívta fel a figyelmet.

Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap
Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A lenti kertbarátok borai közül választották ki a Város borát, idén Véber László cserszegi fűszeres bora kapta a kitüntető címet. Külön értékelték a legmagasabb pontszámot elért bort is, itt Péter János szürkebarát nedűjére esett a választás és kapta a „nagy” arany minősítést.

Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Gutorföldén a szombaton megtartott helyi borversenyre összesen 55 minta érkezett: 29 fehér, 8 rosé és 18 vörös bor. Itt is jó eredményeket értek el a gazdák, 12 kapott arany, 25 ezüst és 18 bronz minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában