Találkozó

2018.02.08. 18:24

Szakképzési fórumot tartottak Lentiben

Második alkalommal tartottak a beiskolázási térség vállalkozóinak, cégvezetőinek szakképzési fórumot a Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolában.

Korosa Titanilla

Szabó Károly főigazgató a szakképzési centrum intézményi rendszeréről beszélt előadásában Fotó: Korosa Titanilla

A találkozó célja, hogy felmérjék a vállalkozások munkaerő-szükségletét és előmozdítsák az érdekelt felek együttműködését.

A megjelenteket a fórum két előadója, Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, illetve Horváth László, Lenti polgármestere köszöntötte. A főigazgató is az együttműködést hangsúlyozta a szakképzés terén, mert csak így tudnak hozzájárulni Lenti, a határ közeli térség, valamint a megye munkaerő-problémáinak megoldásához. Horváth László polgármester pedig arról beszélt, hogy a határ menti elhelyezkedés egyrészt hátrány a munkaerő elvándorlása miatt, de előny is a gazdaságfejlesztés szempontjából.

Szabó Károly főigazgató a szakképzési centrum intézményi rendszeréről beszélt előadásában Fotó: Korosa Titanilla

Ezután Tótiván Endre, a tagintézmény vezetője mutatta be a szakképző intézmény képzési palettáját és szólt a képzések nehézségeiről. Elmondta: a két éve tartott első fórum tapasztalatainak hatására indították el a szociális gondozó és ápoló képzést, ami több diák szakmához jutását biztosította már. Szólt arról is, hogy a diákoknak a legkorszerűbb tudással kell kilépniük a munka világába.

A továbbiakban Szabó Károly beszélt a Szakképzési Centrum intézményeiről, képzéseiről, hiányszakmákról, majd Horváth Jenő, a járási hivatal foglalkoztatási osztályvezetője szolgált adatokkal Lenti járás munkaügyi helyzetéről. Horváth László polgármester a város fejlesztési irányait vázolta, de szó volt a kereskedelmi és iparkamara szerepéről, valamint a szakképzés jövőjéről is előadás hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában