Rendezvény

2018.02.07. 13:00

Sümegen báloztak a dunántúli jogászok

Sikersorozat folytatódott a hét végén Sümegen, ahol a Hotel Kapitányban megtartották az idei dunántúli jogászbált.

Arany Gábor

A hagyományos jogászbálra háromszáz vendég érkezett Fotó: Matécsa Artemon

A rendezvény története az 1830-as évekig nyúlik vissza, hiszen akkor rendezték meg az első budapesti és vidéki jogászbálokat. Erre is emlékezve hirdette meg a Magyar Jogász Egylet vasi, veszprémi és zalai szervezete 2012-ben a három megye bálját. Mint a program házigazdája, főszervezője, dr. Mátécsa Artemon, a Zala Megyei Főügyészség ügyésze érdeklődésünkre elmondta, a kedvező fogadtatásra és a nagy érdeklődésre való tekintettel a következő évben már dunántúli jogászbál néven hirdették meg a társasági összejövetelt. Az évek visszaigazolták a várakozásokat, mára az ország legnagyobb  jogászbáljává nőtte ki magát a rendezvény, amelyre nemcsak a Dunántúlról, hanem távoli megyékből is érkeznek vendégek. A szakma gyakorlói, bírák, ügyészek, ügyvédek, közjegyzők, a jogtudomány képviselői mellett közéleti személyiségek is felbukkannak a résztvevők között.

A hagyományos jogászbálra háromszáz vendég érkezett Fotó: Matécsa Artemon

A sümegi Hotel Kapitányban megrendezett bál háromszáz vendégét dr. Kondákor Ferenc, Zala megye főügyésze, a Magyar Jogász Egylet zalai szervezetének alelnöke köszöntötte. A rendezvényt az egylet elnöke, Sárközy Tamás professzor nyitotta meg, míg a nyitótáncot, a palotást a hagyományokhoz hűen a tapolcai Batsányi Táncegyüttes mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában