Gyorsút Zalában

2018.02.23. 13:01

Letették az M76-os autóút alapkövét Alsónemesapáti határában

Letették a 170 milliárd forintból épülő M76-os autóút alapkövét pénteken a Zala megyei Alsónemesapáti határában.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Több évtizedes álom valósul meg azzal, hogy a zalai megyeszékhelyet gyorsforgalmi út köti össze a fővárossal. Egyebek mellett ezt hangsúlyozta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármesteres a péntek délelőtt Alsónemesapáti határában tartott ünnepségen.

 

Fotós: Pezzetta Umberto

Ez alkalommal helyezték el  a 170 milliárd forintból épülő M76-os autóút alapkövét. A 2x2 sávos gyorsforgalmi út Zalaegerszeget a sármelléki repülőteret érintve kapcsolja össze majd az M7-es autópályával.

Fotós: Pezzetta Umberto

Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára szavaiból kitűnt, hogy  a 34 kilométeres új gyorsforgalmi út beruházásában 2020 első negyedévig ig elkészül a Zalaegerszeg és Alsónemesapáti között még hiányzó, mintegy másfél kilométeres szakasz négysávossá alakítása, valamint 2020. harmadik negyedévig az M7-es holládi csomópontjától Balatonszentgyörgyi tartó új nyomvonal 5,6 kilométeren.

Fotós: Pezzetta Umberto

A kettő közötti szakasz tervezése is megkezdődött, az építkezések befejezését pedig 2022 végére prognosztizálják.

Fotós: Pezzetta Umberto

 

Az M76-os nyomvonala
Fotós: Arany Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában