A Deák-kert első virágai

2018.02.20. 12:30

Internetes irodalmi portált indított a megyei könyvtár

A zalai vagy zalai származású tollforgatók és a kulturális események iránt érdeklődők számára lehet hasznos „tér” a Deák-kert elnevezésű új internetes portál.

Arany Horváth Zsuzsanna

Fotó: Katona Tibor

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapjához kapcsolódó, verseket, prózai alkotásokat, helytörténeti munkákat, recenziókat felvonultató internetes felületet tegnap délután mutatták be a megyei könyvtárban. Kiss Gábor igazgató és Tóth Renáta, az olvasószolgálatért felelős csoportvezető a kivetítőn látható oldalak tematikáját részletezve elmondta, az új kezdeményezés kapcsolódik a magyar széppróza első ízben ünnepelt napjához (Jókai Mór születésnapja: február 18.), ennek megfelelően az oldalon olvashatók többek között a zalaegerszegi Deák Ferenc szakgimnázium diákjainak Jókai-átiratai. Az új irodalmi „agóra” szerkesztője Tóth Imre költő, a megyei könyvtár munkatársa lesz, aki várja mindazok jelentkezését, akik szeretnék magukat, írásaikat megmutatni a zalai közönségnek.

Fotó: Katona Tibor

A Deák-kert oldal a nevével egyszerre utal a közgyűjteményre, Zalaegerszeg legszebb terére, s arra, hogy a zalai kultúra mindenkor gondozásra érdemes virágokat hajt. A jelenlegi kínálatban a szépirodalom mellett olvasható dr. Gyenes Imre könyvtáros zalai sajtótörténete, de a jövőben a megyei könyvtár két nagy életműgyűjteménye, a Keresztury Dezső-féle hagyaték és a Nádas Péter bibliográfia – egyéb forgalomban nem hozzáférhető – dokumentumai is ide kerülnek, valamint a társművészetek értékes hajtásai is otthonra lelnek a Deák-kertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában