Erasmus+

2018.02.06. 13:49

Innovatív tananyagot dolgoztak ki a Zrínyi Miklós Általános Iskola és IMRO DDKK Nonprofit Kft. szakemberei

Az Erasmus+ program támogatásával Back to Nature – Vissza a természetbe címmel innovatív, a környezeti nevelést, a fenntarthatóságot szem előtt tartó iskolai tananyagot dolgoztak ki a Zrínyi Miklós Általános Iskola és a szemléletformálással foglalkozó IMRO DDKK Nonprofit Kft. szakemberei.

A programról tegnap sajtótájékoztatón számolt be Faller Zoltán, az iskola igazgatója, Belákné Szarka Brigitta projektkoordinátor és Musits Róbert, az IMRO ügyvezetője.

Mint azt utóbbi elmondta: a projekt vezetője a Zrínyi Miklós Általános Iskola, partnerei pedig a szlovéniai, lendvai két tannyelvű és a romániai, gálfalvi iskola, illetve mindhárom országból 3-3 szakmai szervezet. Az intézményekből érkezett pedagógusok, összesen 12 fő most egy 5 napos képzésen vesz részt Nagykanizsán. Ennek célja, hogy a projekt keretében kidolgozott, a környezeti fenntarthatóságot népszerűsítő tananyag elemeit (elméleti, módszertani, gyakorlati információkat és  óravázlatokat) alkalmazni tudják saját tantárgyuk, például a környezetismeret, a matematika, vagy épp a fizika tanításán keresztül. A képzést sikeresen teljesítők nyáron egy Romániában megrendezendő táborban is kipróbálhatják magukat, illetve a projekt során megszerzett újfajta tudást.

Belákné Szarka Brigitta elmondta: az  innovatív tananyagot bármely iskola hasznosíthatja a továbbiakban.

Faller Zoltán igazgató azt hangsúlyozta: a programban a kollégák újszerű módszerekhez jutnak a fenntarthatóság szemüvegén keresztül. S ez nagyon fontos, hiszen az oktatásügynek nagy szüksége lenne a megújulásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában