Hóesés

2018.02.22. 18:20

Folyamatosan tisztítják a havas utakat Kanizsán

Nagykanizsán is kitartóan esik a hó szerda este óta, hol nagy pelyhekben, hol pedig apró szemcsékben.

Szabó Zsófia

Fotó: Szakony Attila

Csütörtökön délutánra már beigazolódott a hét eleji meteorológiai előrejelzés. Összefüggő, vastag hótakaró alakult ki: nem csak forgalomtól kevésbé érintett területeken. A városban, sok ingatlan környékén is jócskán felhalmozódott a csapadék, noha a tulajdonosoknak lenne kötelességük a hó-és síkosságmentesítés.

Fotó: Szakony Attila

Kanizsa útjai viszont jól járhatóak, nagyobb fennakadás nem volt. Ugyanis a tisztántartásért felelős Netta-Pannonia Kft. munkatársai két nappal ezelőtt, amikor az intenzív havazás elkezdődött, éjszaka is munkába állt.

Fotó: Szakony Attila

Császár András logisztikai vezető elmondta: előrelátóan gondolkodtak. Ugyanis szerdán, 19-22 óra között, három munkagéppel takarították az utakat, hogy az esti műszak végeztével mindenki gond nélkül tudjon hazajutni.

Fotó: Szakony Attila

– Természetesen, most már jóval több munkánk van, mint a hét elején – jelezte. – A hó is nagyobb, ráadásul nem is olvad, mert a hőmérséklet is csökkent. Csütörtökön már hajnali háromkor öt autóval kezdtük meg az utak tisztítását, azonban alvállalkozók közreműködésére is szükség volt.

Fotó: Szakony Attila

A buszmegállók és a gyalogátkelőhelyek tisztántartásáért pedig harmincöt fős kézi brigád felel, teendőiket kistraktorok is segítik  – összegezte Császár András. Hozzátéve: folyamatosan kint vannak munkatársaik az utakon. Az intenzív munkára pedig vélhetően péntek délutánig még szükség lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában