Időjárás

2018.02.24. 09:23

Fogcsikorgatóan hideg lesz hétvégén Zala megyében – Frissítve

A télies időjárás folytatódik, az öltözködésben minden plusz rétegre szükség lehet.

Zaol.hu

Fotó: Pezzetta

Ahogyan tegnap ebben a cikkben jeleztük, igencsak fagyos idő vár ránk az elkövetkező napokban. Az OMSZ előrejelzése szerint ma délnyugaton borongós idővel indul a reggel, emellett az északi szél is megélénkül a megyénkben, Keszthelyen például akár a 41 km/h-s sebességet is elérheti. A felerősödött szél miatt hófúvások is előfordulhatnak. A hőmérséklet kora délutánra legfeljebb csupán -1 fokig melegedik fel a megyeszékhelyen, Keszthelyen és Kanizsán, estére pedig -6 fokig is lecsökkenhet.

Vasárnap extrém hideg időjárásra számíthatunk: hajnalra már -10 fokos minimumot mutat Zalaegerszegre az előrejelzésük, illetve továbbra is borult időt jósolnak megyénknek. Várhatóan délután sem javul majd érdemben a helyzet: Zalaegerszegre és Nagykanizsára csupán maximum -6 fokig emelkedik majd a hőmérséklet, ráadásul tovább ronthatja hőérzetünket az élénk szél is. Estére pedig akár -11 fokra is lecsökkenhet a hőmérséklet Zalaegerszegen. Az OMSZ holnapra a hófúvás és az extrém hideg miatt is figyelmeztető jelzést adott ki Zala megyére.

Extrém hideg lesz Zala megyében Fotó: met.hu

Szombat, 19:49

Csömödér, futballpálya előtti szakasz. Nincs hófogó háló. Gyorsan rakja a szél a havat az útra – írta nekünk Pető Dániel olvasónk.

Vasárnap, 10:17

Képek Csömödérről, a futballpálya előtti szakaszról:

Fotó: Pető Dániel
Fotó: Pető Dániel

Nekünk fontos az Ön észrevétele! Segítsünk egymásnak: ha bármilyen információval rendelkezik a közlekedéssel, időjárással kapcsolatban, kérjük, küldje el a [email protected]-ra! Köszönjük!

(Kiemelt kép: Pezzetta Umberto)

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában