Látogatás

2018.02.27. 13:00

Az egészségügyi szakmák szépségeivel és nehézségeivel is ismerkedhettek Hévízen

Az egészségügyben mindig lesz munka – e gondolat jegyében ismerhették meg a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházat a helyi általános iskolások a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából.

Keszey Ágnes

Csörnyei Mária mutatta be a terápiákat és az egészségügyi dolgozók munkáját

-A kamara már évek óta szervez szakmabemutató látogatásokat különböző intézményekbe és vállalkozásokhoz, hogy a továbbtanulás előtt állók minél több foglalkozást testközelből megismerjenek, így könnyebb legyen majd a pályaválasztás.

- Az a cél, hogy a szakmákról és azok szépségeiről és hátrányairól, mindennapjairól, a munkavégzésről és munkakörülményekről, az eszközökről a reálisabb képet kapjanak. Mindig olyan szakemberek mutatják be a munkaterületeket, akik példaképek is lehetnek számukra- mondta el Csiszár Ildikó, a kamara pályaorientációs tanácsadója.

- Cél, hogy a szakmákról, szépségeiről és hátrányairól, mindennapjairól, munkavégzésről és munkakörülményekről, az eszközökről reálisabb képet kapjanak. Mindig olyan szakemberek mutatják be a munkaterületeket, akik példaképek is lehetnek számukra- ismertette Csiszár Ildikó, a kamara pályaorientációs tanácsadója.

Csörnyei Mária mutatta be a terápiákat és az egészségügyi dolgozók munkáját

Ezúttal a hévízi iskola hatodik és hetedik osztályosai ismerhették meg a kórházat és a szakemberek munkáját.

- Az egészségügyi szakképesítések területéről ápoló, gyógytornász, gyógymasszőr, fizioterápiás-, labor, és röntgenasszisztenseknek biztosítunk munkalehetőséget, ha a diákok majd e mellett döntenek – mondta Csörnyei Mária, az intézmény ápolási igazgatója. A gyógyfürdőkórház közép-és főiskolai képzésekben is részt vesz.

Mivel olykor nem könnyű beteg emberekkel bánni, a diákok arra is választ kaphattak, kiknek javasolt egészségügyi hivatást választani.

- Akik képesek a másik embert elfogadni, tisztelet és elkötelezettség van bennük – világított rá Csörnyei Mária.

Az egészségügyi pályát választó iskolások Keszthelyen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is továbbtanulhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában