147 millió forint értékű beruházás

2018.02.28. 15:44

Energetikai felújításon esett át az Ady tornaterme

Az oktatási intézmény megújításának egyik jelentős állomása, a tornaterem energetikai és építészeti felújítása fejeződött be az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. A 147 millió forint értékű beruházásról tartottak sajtótájékoztatót városi és iskolai vezetők.

Hajdu Péter

A hőszigetelő panelekkel ellátott homlokzatú tornaterem előtt Dékány Endre, Czigány László, Vigh László, Balaicz Zoltán és Kajári Attila Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester szólt az intézményben folyó magas színvonalú általános iskolai és gimnáziumi nevelőmunkájáról, ami alapján fontos szerepet tölt be a város életében, majd megemlékezett arról is, hogy az intézmény múltja a XIX. századig nyúlik vissza. Az iskolában az elmúlt időszakban jelentős felújítások történtek, 2015-2016-ban az iskola három újabb szárnyát varázsolták újjá 150 millió forint értékű beruházás keretében.

A hőszigetelő panelekkel ellátott homlokzatú tornaterem előtt Dékány Endre, Czigány László, Vigh László, Balaicz Zoltán és Kajári Attila Fotó: Katona Tibor

Mint a polgármester elmondta, fontosnak tartották, hogy ez munka ne álljon meg. A Településfejlesztési Operatív Programból újabb jelentős összeget sikerült biztosítani az energetikai felújításokra. Ez volt a második ütem, a tornaterem 147,13 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból történő felújítása. A munkák során az épületrész homlokzatát panelekkel vonták be, teljesen megújult a kazánház, kicserélték a terem nyílászáróit, és felújították a belső világítási rendszert, továbbá akadálymentesítették a vizesblokkot. Balaicz Zoltán közölte, a tervek szerint ezzel sem áll le a felújítási munka. E folyamat harmadik ütemeként a régi iskolaépület lesz soron, amire pályázatot nyújtottak be.

Vigh László országgyűlési képviselő a felújítás kapcsán arról szólt, milyen fontos a fiatalok nevelésében a testnevelés, majd Kajári Attila tankerületi igazgató és Dékány Endre önkormányzati képviselő is örömét fejezte ki a beruházás kapcsán. Czigány László igazgató az iskola közössége nevében fejezte ki köszönetét, s mint mutatta, az aulában elhelyezett történelmi zászlókkal is Mátyás király születésének és uralkodásának évére emlékeznek. Az ünnepség végén az iskola tanulói tánc- és tornabemutatót tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában