Városi közgyűlés

2018.01.12. 11:00

Üzleti tervek, feladatok Zalaegerszegen

A legutóbbi városi közgyűlés tárgyalta az önkormányzati tulajdonban lévő cégek idei előzetes üzleti terveit, valamint az ügyvezetők prémiumfeltételeit.

Arany Gábor

Fotó: Katona Tibor

A Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. esetében elfogadták a képviselők a 75 millió forintos nettó árbevételt és a közel 1,3 millió forint adózott eredményt mutató tervezetet.

Az ügyvezető az éves személyi alapbére negyedének megfelelő prémiumot kaphat, amennyiben folytatódik a televízió 1988 novemberétől meglévő archívumának digitalizálása, az anyag feldolgozása. Ugyanilyen mértékű prémium jár a város által szervezett rendezvényeken való aktív, helyszíni médiamegjelenés, valamint a Göcsej Filmszemle megszervezése esetén.

Az ügyvezető az éves személyi alapbér ötödét kaphatja meg, amennyiben a külső megrendelőktől származó bevétel eléri a 24 millió forintot. Az éves személyi alapbér 15 százaléka fizethető ki abban az esetben, ha a reklámbevételek elérik 20 millió forintot.

Minden további 1 millió forintnyi növekedés esetén öt-öt százalék prémium adható, maximum az éves személyi alapbér 30 százalékáig. A feladatok időarányos teljesítése esetén év közben egy alkalommal előlegként a prémium fele kifizethető.

A Kvártélyház Kft. előzetes üzleti tervét 30 millió forint nettó árbevétellel és 0 forint adózott eredménnyel fogadták el. A cég ügyvezetője az éves személyi alapbére ötödét kaphatja meg, amennyiben a nettó értékesítési árbevétel eléri a 40 millió forintot. Minden további 1 millió forint növekedésért 1-1 százaléknak megfelelő prémium jár, maximum az éves személyi alapbér 30 százalékáig. A tervezett 3 millió forintos pályázati bevételek elnyerése esetén az éves személyi alapbér 15 százaléka fizethető ki prémiumként.

Minden további 1 millió forint növekedés teljesülésekor 5 százalék éves személyi alapbér fizethető ki prémiumként, de ez összesen legfeljebb 30 százalék lehet. A Kvártélyház Nyár 12. évada magas színvonalú művészeti vezetésének teljesítéséért 20 százalék éves személyi alapbér adható prémiumként. Hasonló mértékű elismerés járhat az Egerszeg Fesztivál és az Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál átfogó megújítását célzó koncepció kidolgozása és megvalósítása esetén.

A tavalyi Egerszeg Fesztivál egy pillanata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában