Csecsemő- és gyermekgyógyászat

2018.01.13. 08:00

Új műszerek érkeztek a kanizsai kórházba

Közel 3 és félmillió forintos eszközadományt kapott a Kanizsai Dorottya Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálya.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Szakony Attila

Az új eszközöket – melyeket már használatba is vettek az osztály dolgozói – sajtótájékoztatón mutatta be az egészségügyi intézmény főigazgatója, dr. Brünner Szilveszter főorvos, dr. Nád Márta, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa, valamint Szlávecz Lászlóné gazdasági igazgató.

Elöljáróban dr. Brünner Szilveszter jelezte: a kíméletes és hatékony gyógyászati munkához szükséges műszereket az Egy Szív a Gyermekekért Alapítványtól kapta a kórház. Az alapítvány egyébként már több alkalommal is támogatta a nagykanizsai gyógyászati intézményt.

– Az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek intézményünkben, közel 7 milliárd forint értékben újultak meg épületeink és műszereink – bocsátotta előre dr. Brünner Szilveszter. – A kórház vezetése nagy hangsúlyt fektet a pályázatokon való részvételre. Ezért örülünk és fogadjuk jó szívvel az alapítvány támogatását, melynek értéke közel 3,5 millió forint.

Ezek a műszerek részint az újszülött-ellátás eszközei, részint pedig a nagyobb gyermekek gyógyításához szükségesek.

Dr. Nád Márta főorvos a most kapott új műszerekkel

A részletekről dr. Nád Márta, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa számolt be. Mint azt elmondta: az alapítvány adományai közt például egy nagyon modern, ultrahangos vérnyomásmérővel egybeépített pulzoximéter szerepel, mely a kis beteg vérnyomásán kívül képes figyelni a véroxigén szintet is.

Ezen kívül egy, az újszülöttek sárgaságát okozó összetevő szintjének megállapítására fájdalmas szúrás nélkül, pusztán a bőrre helyezve alkalmas mérőműszer, úgynevezett bilirubinométer, egy ugyancsak a sárgaság kezeléséhez szükséges kék fénylámpa, valamint úgynevezett ABPM-monitor, 24 órás vérnyomásfigyelő érkezett a kórház gyermekgyógyászati osztályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában