Támogatás a munkájukhoz

2018.01.09. 13:15

Új eszközöket kaptak az önkéntes tűzoltók Keszthelyen

Több mint tíz Keszthely térségi szervezet: önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek gazdagodtak munkájukat segítő új eszközökkel.

Keszey Ágnes

Az új eszközöket nyert egyesületek képviselői

Az országos költségvetésben a tavalyi évben 600 millió forintot különítettek el önkéntes tűzoltóegyesületek és mentőszervezetek támogatására. Összesen közel 800 szervezet pályázott sikerrel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán. Keszthely vonzáskörzetéből: Zala, Veszprém és Somogy megyéből 11 önkéntes tűzoltóegyesület, egy kutató-mentő csoport és egy önkéntes mentőszervezet nyert összesen 8,1 millió forintot. A támogatásokból vásárolt tűzoltó védőeszközöket és technikai eszközöket, valamint szakfelszereléseket és szerszámokat vehettek át kedden Keszthelyen.

Az új eszközöket nyert egyesületek képviselői
Egri Gyula is mondott köszöntőt

Az átadó ünnepségen Egri Gyula a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője beszédében elmondta: már a harmadik városban adnak át a vonzáskörzetben működő szervezeteknek eszközöket. Ismertette: a megyében közel 1200 önkéntes tűzoltó dolgozik, köztük ifjúsági tűzoltók is. Zala szinte minden egyesülete pályázott, így a megyében több mint 40 millió forint támogatást nyertek eszközökre és felszerelésekre.

Az átadó ünnepségen beszédet mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Strázsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltószövetség elnöke, majd Egri Gyula és Manninger Jenő adta át az új eszközöket a önkéntes egyesületek képviselőinek. Az eseményen jelen levő szervezetek közül többen pályáztak és nyertek támogatást képzési és működési költségekre, EDR rádióra és szertárépítésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában