Újévköszöntő

2018.01.15. 11:30

További munkahelyek jönnek létre Zalalövőn

Nagyon kevés település büszkélkedhet 1900 évvel – kezdte ünnepi beszédét tegnap délután a zalalövői újévköszöntőn Vigh László.

Gyuricza Ferenc

Útban a közös önkormányzati hivatal felé a székely zászlóval. Elöl balról Pintér Antal, Vigh László és Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke. Mögöttük a zalalövői képviselő-testület tagjai, Ostrom János, Herczegh Imre, Szabó Sándor és Szabó Balázs alpolgármester Fotó: Gyuricza Ferenc

A térség országgyűlési képviselője ezzel arra utalt, hogy a város elődtelepülése a római korban, 118-ban, azaz pontosan 1900 éve kapta meg Hadrianus császártól a municipiumi, városi rangot. Ennek apropóján 2018 részben ennek a jeles évfordulónak a jegyében telik majd a településen.

Útban a közös önkormányzati hivatal felé a székely zászlóval. Elöl balról Pintér Antal, Vigh László és Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke. Mögöttük a zalalövői képviselő-testület tagjai, Ostrom János, Herczegh Imre, Szabó Sándor és Szabó Balázs alpolgármester Fotó: Gyuricza Ferenc

Vigh László azonban nemcsak a távoli régmúltról, de az elmúlt évek eredményeiről is beszámolt. Megemlítette a várost elkerülő út építését, az általános iskola épületének felújítását s a mentőállomás létrehozását is. Emellett az ország eredményeiről, a foglalkoztatási ráta javulásáról, a gazdasági növekedésről, a közbiztonság helyzetéről is beszélt. Kitért az erdélyi helyzetre is, a székelyekkel való szolidaritásra szólítva fel a jelenlévőket.

Ez utóbbihoz két gesztus is társult, az újévköszöntő kezdete előtt Vigh László a város polgármesterével, Pintér Antallal együtt kitűzte a székely zászlót a közös önkormányzati hivatalra, majd a rendezvényen a jelenlévők elénekelték a székely himnuszt.

Ünnepi beszédének végén a képviselő azt is bejelentette, hogy Zalalövő egy 78 millió forintos projekthez, a Borostyán-tóhoz vezető külterületi út felújításához elnyerte az állami támogatást.

- Van-e olyan, aki egy új év kezdetén ne mérlegelné az elmúlt esztendőt, s ne készítene összegzést annak hibáiról, erényeiről? – kezdte beszédét a város polgármestere, Pintér Antal, majd a számvetés mellett ő is az előttük álló tervekről beszélt. Ennek során elsőként a városban lévő munkahelyek számának további bővülését hangsúlyozta, de szólt arról a mintegy egymilliárdos szennyvízprojektről is, amely ez évben indul.

A polgármester kiemelte, hogy a 2018-as esztendő a már említett, a római korhoz köthető 1900 éves jubileum jegyében telik, hiszen számos rendezvény kapcsolódik majd hozzá.

Az újévköszöntő ezt követően vidám zenés műsorral – operett- és musical-összeállítással – folytatódott, melyben a Hevesi Sándor Színház művészei működtek közre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában