Fejlődő kisváros

2018.01.12. 14:00

Több a házasság, a születés és a munkahely Pacsán

Épült, szépült és fejlődött az elmúlt esztendőben a város, mert a fejlődéshez megvoltak a feltételek, a reális célok, az erős közösség, a becsületes és kitartó munka.

Arany Gábor

A fogadás előtti pillanat

Fotó: Arany Gábor

Ezt Kelemen Tamás polgármester fogalmazta meg csütörtökön az önkormányzat által adott, új évet köszöntő fogadáson. A mögöttünk hagyott év történéseiből kiemelte, hogy több házasság köttetett Pacsán, mint a megelőző három esztendőben összesen.

A születések száma 2013-hoz viszonyítva két és félszeresére nőtt tavaly. Más módon is gyarapodott a település: felavatták a közel 300 férőhelyes konferenciatermüket, közterületek újultak meg, gyarapodott a bérlakásállomány, pályázatokon szerepeltek sikerrel. Utóbbiak közé tartozik az ipari park fejlesztésére elnyert 53 millió forint, s a négy települést kiszolgáló pacsai vízmű rekonstrukciójának támogatása 350 millió forinttal.

A fogadás előtti pillanat
Fotós: Arany Gábor

A városban működő vállalkozások is sikeres évet zártak, ezt jelzi, hogy Pacsa történetében a legtöbb iparűzési adót tavaly fizették be. Csökkent a munkanélküliek száma, a cégek már a munkaerő hiányával szembesülnek. Kelemen Tamás úgy fogalmazott, folytatják a megkezdett utat, hogy Pacsa élhető, vidám, történelmére büszke vidéki kisváros legyen.

A fogadáson dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott bejelentette, a város 25,3 millió forint támogatást kap a kormánytól az egészségház belső felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában