Pályaválasztás

2018.01.15. 16:30

Nyílt nap az egészségügyi pálya iránt érdeklődő fiataloknak

A korábbi éveknél több, mintegy 140 érdeklődőt vonzott hétfőn a PTE Egészségtudományi Kar egerszegi képzési központjának nyílt napja.

Magyar Hajnalka

A biomechanikai laborban Bekő Luca hasizomzatát mérik. A gépnél Gáspár Dalma harmadéves hallgató segédkezik, szemből az érdeklődők, hátul a computernél Kiss Noémi szakoktató Fotó: Katona Tibor

Az egész régióban érdeklődésre számot tartó rendezvény keretében bemutatkozott az ápolás és betegellátás alapképzési szak gyógytornász szakiránya, valamint az egészségügyi szervező alapképzési szak egészségbiztosítási, egészségügyi ügyvitelszervező és egészségturizmus szervező szakiránya.

S hogy kiknek? Felvételi előtt álló fiataloknak, akik közül többen szüleik kíséretében érkeztek. Mint dr. Császár Gabriella igazgatótól megtudtuk, olyan fiatalokat vártak, akik kedvet éreznek hozzá, hogy a mozgást gyógyszerként alkalmazzák munkájuk során, illetve a turizmus, gyógyturizmus, egészségbiztosítás, egészségszervezés iránt érdeklődnek. A program első felében a felvételi eljárásról, valamint az intézetről kaphattak információkat, majd speciális laborokban végzett vizsgálatokon, tornatermekben bemutatott kezeléseken vehettek részt, illetve pályaorientációs prezentációkat hallgathattak.

A biomechanikai laborban Bekő Luca hasizomzatát mérik. A gépnél Gáspár Dalma harmadéves hallgató segédkezik, szemből az érdeklődők, hátul a computernél Kiss Noémi szakoktató
Fotó: Katona Tibor

A nyílt napon részt vett dr. Ács Pongrác egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes is, akitől megtudtuk, hogy a PTE Egészségtudományi Kara tavalyhoz képest jelentősen megjavította a felsőoktatási intézmények országos rangsorában elfoglalt helyét.

- Az egészségtudományi képzés területén karunk az egyik legjobb pozíciót vívta ki magának az országban, főként, ha tekintetbe vesszük, hogy a PTE egyik legfiatalabb kara vagyunk – fűzte hozzá. – Tavaly a PTE ETK vette fel a legtöbb magyar hallgatót az összes kar közül. Ez a fejlődés Zalaegerszegen a jelentkezők 15-20 százalékos növekedésében mutatkozik meg. A gyógytornász képzésre még a maximális létszám felett is lenne érdeklődés, csak az intézményi kapacitás szab határt. Az egerszegi képzés jó hírét az itteni oktatók szakmai nívója, az intézmény családias légköre, valamint a befogadó város támogató hozzáállása generálja. E nyílt nap arra is jó alkalom, hogy szót váltsunk a szülőkkel is, biztosítva őket, hogy bátran ránk bízhatják gyermekeiket.

A gyógytorna gyakorlóban Némethné Bődör Zsuzsanna szakoktató mutatott be a pulmonológiai fizioterápiában alkalmazott gyakorlatokat
Fotó: Katona Tibor

A folyosókon csoportokban vándoroltak a fiatalok, hallgatói kísérettel járva végig a gyakorlati bemutatók helyszíneit. A biomechanikai laborban a 18 éves Bekő Luca a törzsizomzat erejét mérő vizsgálatra is vállalkozott.

- Régóta vonz az egészségügyi pálya, több országos elsősegélynyújtó versenyen is részt vettem már – mondta a Kölcsey-gimnázium Lovásziból származó végzőse. – Most a gyógytornász szakma iránti kíváncsiság hozott ide, máris sok érdekességet láthattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában