Batthyány-bál

2018.01.22. 09:30

A kanizsai Batthyány-gimnáziumot támogató alapítvány szervezett bált

A diákok angol keringője nyitotta meg a Batthyány-gimnázium 25. alapítványi bálját szombaton a sormási István Parkhotelben.

Benedek Bálint

A végzősök angol keringője nyitotta a jubileumi bált

Fotó: Gergely Szilárd

A „Batthyány Középiskoláért” Alapítvány báljának célja a diákok hazai és külföldi tanulmányútjainak támogatása.

Az idén negyedszázados születésnapját ünnepelte az összejövetel, mely igényességével és színvonalával jó példa arra, hogy miként lehet egy jótékonysági célt megfelelően szolgálni.

- Mi hagyománytisztelő gimnáziumként igyekszünk a bálunkat a kultúra napjához igazítani, hisz’ klasszikus értékek mentén gondolkodunk – mondta megnyitójában Balogh László, a Batthyány-gimnázium igazgatója. – Az iskola sokat köszönhet a városnak, a tankerületnek, a szülőknek, és annak a közösségnek, családnak, mely körülvesz bennünket.

Cseresnyés Péter államtitkár pohárköszöntő beszédében kiemelte: jó érzés, hogy a „batthyányisok” fontosnak tartották, hogy szoros kapcsolatok alakuljanak ki a volt diákok és szülők között.

A végzősök angol keringője nyitotta a jubileumi bált
Fotós: Gergely Szilárd

- Évente egyszer az öregdiákok is találkozhatnak, ami szintén lényeges kapocs – tette hozzá. – A kötelékek erősítése egyik alappillére az értékeink megőrzésének.

Dénes Sándor polgármester több szállal kötődik a középiskolához. Tanulóként, tanárként és igazgatóként is része volt az elmúlt időszaknak, mely szerinte örök kapcsot jelent. A bál vendégfellépője, a pécsi Vivat Bacchus Énekegyüttes előadása mosolyt csalt az arcokra. A szülők szemébe pedig könnyek szöktek a végzősök keringője és moderntánc koreográfiája után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában