Eszteregnye

2017.12.27. 08:00

Nyolcszáz méter hosszan újult meg a Csíkfa utca

Nemrég készültek el a kivitelező szakemberei a dél-zalai településen a Csíkfa utca felújításával. A következő fejlesztés a falu közvilágításának modernizációja lesz.

Horváth-Balogh Attila

Burcsi János polgármester a megújult útfelületet mutatja Fotó: Horváth-Balogh Attila

Minderről Burcsi János polgármester számolt be.

- Körülbelül 800 méter hosszúságban került sor nemrég a Csíkfa utca útfelületének aszfaltozására, illetve az útpadka kialakítására – hallottuk a polgármestertől. – Természetesen, tudjuk, hogy a településen máshol is vannak rossz állapotú útszakaszok, de azt gondolom, az vitán felül áll, hogy itt már nem lehetett tovább halogatni a felújítást, mert rengeteg volt a kátyú. A közel 8 millió forintos beruházásra a képviselő-testület is az áldását adta, a finanszírozás pedig önerőből valósult meg.

Burcsi János polgármester a megújult útfelületet mutatja Fotó: Horváth-Balogh Attila

Burcsi János kérdésünkre azt is elmondta: a jövőben további fejlesztésre kerül sor a faluban, melynek keretében a közvilágítás lámpatesteit cserélik le energiatakarékos LED-izzókra.

- Szerény számítások szerint ezzel havi szinten körülbelül 40 ezer forintot tudunk majd megtakarítani – jelezte a 700 lakosú település első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában