Idősek

2017.12.03. 18:20

Időseket köszöntöttek Pákán

Tartalmas kulturális műsorral és korai vacsorával várták a település szépkorú lakóit a szervezők tegnap a kultúrházba.

Korosa Titanilla

Az idősek köszöntésére szervezett műsorban felléptek a helyi óvodások, az Öveges-iskola diákjai, verset szavalt Tarsoly István, népdalokat, slágereket és karácsonyi dalokat énekeltek a lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub énekkarának dalosai, valamint Kovács Attila harmonikás is szórakoztatta a közönséget.

A program keretében többen köszöntötték a megjelenteket, így Lukács Tibor polgármester, valamint Haller László plébános, ki idén váltotta a pákai plébánián Kiss László esperest.

 

A rendezvényen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is. Cseresnyés Péter köszöntőjében arról beszélt, hogy az idősek tapasztalatainak átadása a fiatalok számára mindig időszerű. Emellett a hagyományokhoz való ragaszkodást, annak átörökítését hangsúlyozta, hogy a magyar kultúra ne vesszen el.

Bene Csaba pedig arról szólt a továbbiakban, hogy a idősek napi rendezvény műsora jól mutatta a generációk körforgását, hiszen az óvodásoktól a nyugdíjasokig többen is felléptek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában