Karácsonyi ünnepség

2017.12.21. 18:46

A Gondoskodás otthon lakói együtt ünnepeltek

Karácsonyi ünnepséget rendeztek csütörtökön a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben.

Szabó Judit

Zimborás Béla, dr. Sifter Rózsa, Vigh László és Gombos Zsolt Imréné, a Gondoskodás intézmény vezetője az ünnepség előtti pillanatokban Fotó: Katona Tibor

Az intézmény pózvai telephelyén három épületben idősek otthona működik, egyben fogyatékkal élőket, egyben pedig pszichiátriai betegeket gondoznak. Minden évben rendeznek karácsonyi ünnepséget, amelyre ezúttal a 465 lakóból 70-80 tudott eljönni, s jelen voltak sokan a 225 dolgozó közül is.

Zimborás Béla, dr. Sifter Rózsa, Vigh László és Gombos Zsolt Imréné, a Gondoskodás intézmény vezetője az ünnepség előtti pillanatokban Fotó: Katona Tibor

A megjelenteket Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte. Elmondta, hogy a karácsony előtti időszak mindenkit várakozással tölt el, s mindenki vágyik egy kis szeretetre.

- Töltse be az önök szívét is a szeretet és a jóság – fordult az egybegyűltekhez, s az intézményben dolgozók áldozatos munkájára is felhívta a figyelmet.

Dr. Sifter Rózsa megyei kormánymegbízott a Zala Megyei Kormányhivatal dolgozói által felajánlott ajándékkal, gyümölcskosarakkal érkezett. Ő is kiemelte beszédében, hogy az intézmény lakóinak elhivatott munkatársak igyekeznek szerető ellátást nyújtani. Ez olyan hivatás – fogalmazott -, amit csak a leglelkiismeretesebbek tudnak végezni.

Zimborás Béla, az otthont fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatóhelyettese átadta Györe Edina igazgató üdvözletét a lakóknak, s megemlítette, hogy az elmúlt időszakban jelentős fejlődés történt, egy teljesen megújult épületben ünnepelhetnek. A kirendeltség vezetői ezekben a napokban az összes zalai telephelyre ellátogatnak, ezzel ők maguk is ráhangolódnak az ünnepre, tette hozzá, s valamennyi felszólaló boldog karácsonyt kívánt a lakóknak és a dolgozóknak. A rendezvényen a Kölcsey-gimnázium tanulói műsorral és ajándékkal, mézeskaláccsal lepték meg a hallgatóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában