Közlekedés

2017.11.29. 11:26

Új zebra került a Zrínyi útra

Veszélyre figyelmeztető villogó sárga fény is jelzi az autósoknak: gyalogos átkelőhelyhez érkeztek, az új zebra kialakítására a város 7,2 millió forintot költött.

Arany Gábor

Bejárás az új zebránál:elöl jobbra Gecse Péter Fotó: A szerző

Erről is szó esett szerdán délelőtt a megyeszékhelyi Zrínyi úton, a Flex A épület előtt tartott sajtóbejáráson. Gecse Péter alpolgármester elmondta, a foglalkoztatás folyamatosan bővül és a több ezer embernek munkát adó gyárnál a műszakváltáskor öt-hatszázan keresztezik a Zrínyi utat, amikor a buszmegállókhoz igyekeznek. A kijelölt átkelőhely kialakítását a Flex kérte két hónappal ezelőtt, a beruházást az önkormányzat finanszírozta. Az alpolgármester utalt rá, nemrég a város adott területet ahhoz is, hogy a cég újabb gépkocsi parkolót építhessen, itt és ennek megvilágítására az önkormányzat szereltet fel lámpatesteket.

 

Bejárás az új zebránál:elöl jobbra Gecse Péter Fotó: A szerző

A napokban átadott gyalogos átkelőhely kialakításakor a keleti oldalon az útburkolat és a meglévő gyalogos járda között járdakapcsolat, míg a nyugati részen az autóbusz megálló fellépő szigete és a gyalogos átkelő között járda épült, mellette a támfalat megerősítették, ez később növényekkel is beültethető. Az akadálymentesítés érdekében a kiemelt szegélyt lesüllyesztették, illetve a szegély vonalába taktilis útburkolati jelek kerültek. A beruházásban felújították a buszmegálló burkolatát is, az átkelőhely megvilágításra pedig mindkét oldalon oszlopot állítottak és világítótestet helyeztek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában