Felújítás

2017.11.07. 10:00

Nemrég megújult a vizesblokk a csömödéri óvodában

Jelentős munkálatokat végeztek az elmúlt hetekben a település óvodájában. Egyebek mellett erről is beszámolt Becze József polgármester.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Saját forrásból újíttatta fel az önkormányzat az óvodában a vizesblokkot Csömödéren.

– A nevelési év megkezdését követően észleltük a problémát az intézményben, hogy szivárog a falakból a víz – magyarázta a felújítás okát Becze József polgármester.

– A beszerelt régi csövek tönkrementek, elrozsdásodtak az elmúlt évtizedekben, hiszen ilyen jellegű jelentősebb felújításra az épület több mint 30 évvel ezelőtti kialakítását követően nem került sor. Most a fellépő probléma miatt szükségessé vált az összes alapszerelést újra megoldani, a szerelvényeket kicserélni, valamint mindezzel együtt új burkolatot is kialakítani a mosdóban. A munkálatok költsége mintegy 1,8 millió forintra rúgott. A felújítást folyamatos működés mellett oldottuk meg az őszi szünet előtt, vagyis az óvoda ez idő alatt is fogadta a gyerekeket. Az intézményben összesen két vizesblokk található, amíg az egyikben végezték a felújítási munkákat, addig a másikat tudták használni az óvodások.

A polgármester azt is elmondta: jelenleg a nevelési intézmény két csoportjában mintegy 36 gyermeknek biztosítanak ellátást.

– Szerettük volna ezt a munkát pályázati forrásból megoldani –mondta a polgármester –, de nem nyertünk a kiíráson, ezért önerőből álltunk neki. Nem várt költség volt ez számunkra, emiatt más, már betervezett munkálatot, mint például a vizesárkok rendbe tétele későbbre kell halasztanunk, de ez sem marad el.

Fotós: Korosa Titanilla

Az óvodában megvalósult felújítás mellett a polgármester arról is beszélt, hogy március óta zajlik a településen a Start-munkaprogram, melynek köszönhetően 7 főnek biztosít az önkormányzat munkát. A bevont dolgozók folyamatosan végzik a közterek rendben tartását, az árkok tisztítását, valamint az utak és az útpadkák javítását.

– Nemrégiben az önkormányzathoz került egy lakóház is, mely udvarának gépi kiegyenlítését és rendbe tételét is a munkaprogram keretében sikerült megoldanunk – tette hozzá zárásként Becze József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában