Katasztrófavédelem

2017.11.09. 10:27

Lángoló autó a hónap fotóján

A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához az is elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotós: Takács Attila tű. szds. - Lenti HTP

„A hónap fotóját” a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók által készített képek közül választják ki a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai.

Október hónapban a tűzoltói munkát leghűebben tükröző fotót Takács Attila tűzoltó százados a Lenti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnoka készítette Nova külterületén, ahol egy személygépjármű teljes terjedelmében lángolt, amit a lenti hivatásos tűzoltók oltottak el két vízsugárral.

Fotós: Takács Attila tű. szds. – Lenti HTP

A fotók készítése egy-egy gyakorlat, vagy jellemzőbben tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul. A tűzoltók munkája során természetesen mindenek előtt áll az emberi életek és vagyoni javak mentése, amennyiben azonban lehetőségük adódik, kollégáink kiválóbbnál kiválóbb felvételeket készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában