Avatás

2017.11.08. 17:00

Járdát avattak Zalaszentivánon

Közel egy kilométer hosszúságban megújult a településen a járda, az új gyalogjárót ünnepség keretében szerdán avatták fel.

Hajdu Péter

Pető István, Dormán Miklós és Manninger Jenő a nemzetiszín szalag átvágásával felavatják a járdát. Fotó: Katona Tibor

A falun átvezető forgalmas országút melletti emlékműnél, az új járda végénél gyülekeztek szerdán délben a társközségektől érkező vendégek.

– Régóta várja a lakosság, hogy Zalaszentiván fő járdaszakaszát, a Kossuth és Hunyadi utcai utcai részt felújítsuk. Nagyon balesetveszélyes volt ez az útszakasz, több alkalommal megsérültek az emberek, annyira kátyús,rossz minőségű volt a burkolat. Kérésünkre a belügyminiszter közel 15 millió forint rendkívüli támogatást javasolt megállapítani. Az önkormányzat ezt kiegészítve közel 18 millió forintért építtette újjá a járdát – mondta Dormán Miklós polgármester.

Pető István, Dormán Miklós és Manninger Jenő a nemzetiszín szalag átvágásával felavatják a járdát.
Fotó: Katona Tibor

Manninger Jenő országgyűlési képviselő rövid beszédben méltatta a beruházást. – A községek egyik legnagyobb gondja a járda hiánya, az utak állapota, ezek rendbehozásához állami támogatásra van szükség. Reméljük egyre több ilyen példa lesz. De más is kell egy településnek a fejlődéshez, Zalaszentiván fejlődése biztosított.

Ahhoz, hogy a fiatalok helyben maradjanak, fejlődniük kell a településeknek. Zalaszentiván egyrészt a vidékfejlesztési programban nyert el még mintegy 50 millió forintot a polgármesteri hivatal rendbehozására, szépítésére. Információm szerint pedig a zalaszentiváni ipari park is zöld utat fog kapni a megvalósításhoz, az ezzel kapcsolatos egyeztetések sikerre vezettek. A megyeszékhelyen várható fejlesztések a városon kívül a térségre is hatással lesznek, kihatnak a közeli településekre is.

A megyei jogú város fejlesztési csomagja Zalaszentivánra is jótékony hatással van, hiszen a várható ipari park is kapcsolódik a zalaegerszegi fejlesztésekhez. Zalaszentiván jövőjéért érdemes dolgozni, mert nagy lehetőségek előtt áll a település – mondta az országgyűlési képviselő. Az újjáépített járdát Manninger Jenő, Dormán Miklós és Pető István, a kivitelező Sprint Kft. vezetője adták át a nemzetiszín szalag átvágásával.

A polgármester elmondta továbbá, hogy a hivatal fejlesztésére benyújtott pályázat sem csak a helyieknek szól, hanem a társ településeknek is. A felújítást megújuló energiaforrások alkalmazásával tervezik. Bejelentette, hogy óvoda fejlesztésre is nyújtottak be pályázatot, és az általános iskolát is felújítását is tervezik. Emellett tornaterem építését vették tervbe – jelentette be Dormán Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában