Egéészségügy

2017.11.23. 09:00

Felújítják az egészségházat Gelsén

Mintegy huszonöt millió forint pályázati támogatásból újítják fel az egészségházat, amely nem csak szolgálati lakásoknak, hanem a fogorvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak is otthont ad.

Szabó Zsófia

Korántsem kis munka a helyiségek kipakolása ( itt nevek nincsenek, paráztak a munkások) Fotó: Szakony Attila

Nagy szükség volt a rendbetételre, ugyanis az 1980-ban épített ingatlanon nyomot hagyott az idő. Utoljára tíz évvel ezelőtt, 2006-ban újították fel a házat. Akkor, többek közt, kívülről lefestették, illetve cserélték a héjazatot. Azonban szigetelésre nem került sor.

- A jelenlegi renoválás során ezt is megoldjuk – jelezte Szegedi Ferenc polgármester. – Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló projekt az energiaracionalizálásra irányul. A műszaki felújítás során az ajtókat, ablakokat kicseréljük, a vízvezetékrendszert szintén, a fűtést pedig korszerűsítjük. Új burkolatot is kap az egészségház, amit egyúttal akadálymentesítünk is. Továbbá új berendezésekre is fordítunk a támogatásból – részletezte a falu első embere.

Korántsem kis munka a helyiségek kipakolása ( itt nevek nincsenek, paráztak a munkások) Fotó: Szakony Attila

Elmondta: a munkálatok előkészületei már elkezdődtek. Jelenleg a helyiségeket készítik elő a kivitelező munkatársai a majdani helyrehozatalra. A munka dandárjának, időjárástól függően, hamarosan neki is állnak. A tervek szerint pedig – a megadott augusztus végi határidőnél – korábban be is fejezik a rendbetételt.

- Természetesen nem maradnak a helyiek, illetve a környékbeliek egészségügyi szolgáltatások nélkül – hangsúlyozta Szegedi Ferenc. – A fogorvos kilenc település lakosságát látja el. A felújítás idejéig a gelseszigeti önkormányzati hivatal épületében rendel dr. Puskár Kitti. A védőnő pedig a Petőfi Sándor Emlékkönyvtár emeletén lévő helyiségben tartja a tanácsadást a renoválás ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában