Felújítás

2017.11.17. 17:24

Felavatták a megújult könyvtárszobát Fityeházán

Közös erővel újították fel a településen lévő könyvtárszobát és közösségi teret. Az avatóra pénteken került sor.

Szabó Zsófia

A képen: Czupi Gyula, Tóthné Magyaróvári Zsuzsanna, könyvtáros, Tatai István, Sebestyénné Horváth Margit, Musztács Krisztián, könyvtáros, Bognár Csilla csoportvezető az avatáson Fotó: Szakony Attila

Az elmúlt időszakban hat bibliotékát hoztak rendbe Dél-Zalában: egyet, a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából, a többit állami támogatással.

– A fityeházi könyvtárszoba bútorzatának fejlesztése, az asztalok, a székek, a polcrendszer–, és szőnyeg cseréje, egy millió forintból valósult meg – mondta az eseményen Sebestyénné Horváth Margit, a könyvtárellátási szolgáltató rendszer támogatási, pénzügyi feltételeit biztosító megyeszékhelyi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

A képen: Czupi Gyula, Tóthné Magyaróvári Zsuzsanna, könyvtáros, Tatai István, Sebestyénné Horváth Margit, Musztács Krisztián, könyvtáros, Bognár Csilla csoportvezető az avatáson
Fotó: Szakony Attila

– A lakosok nagyon várták, hogy elkészüljön a könyvtár – ennek Tatai István, a falu polgármestere adott hangot. Jelezte: a helyiség festésével, a padlózat cseréjével, a villanyvezetékek felújításával járultak hozzá a közösségi térként is működő szoba felújításához.

A rendbetétel dandárja és a dokumentumállomány frissítése a könyvtár működtetéséért felelős Halis István Városi Könyvtár csapatának munkáját dicséri.

Czupi Gyula igazgató kiemelte: a helybéliek igényeinek megfelelő könyvtára lett a falunak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában