Gyermekek jogai

2017.11.16. 07:00

Diákparlamenti napot tartottak Zalaegerszegen

November 20-án lesz a gyermekek jogainak világnapja, az UNICEF Magyarország Gyerekhang elnevezésű eseménnyel készül rá. A programba az UNICEF Gyerekbarát településeket, így a zalai megyeszékhelyt is bevonták.

Arany Horváth Zsuzsa

A rendkívüli diákparlament résztvevőiről a tanácskozás kezdetén készült csoportkép Fotó: P.U.

A kezdeményezés szorgalmazza, hogy a fiatalokat vonják be a települési döntéselőkészítésekbe. Ennek jegyében Juhász Előd diákpolgármester elnökletével rendkívüli diákparlamenti napot, azaz diákoknak szóló közmeghallgatást tartottak szerdán, ahol a zalaegerszegi általános és középiskolákból érkezett delegáltak a városi önkormányzat képviselőivel oszthatták meg a lakóhelyükön általuk tapasztaltakat. A képviselők közül Bali Zoltán, Bognár Ákos, a hivatal részéről Velkey Péter, a humánigazgatási osztály vezetője ismerkedett meg a diákok hozzászólásaival.

A rendkívüli diákparlament résztvevőiről a tanácskozás kezdetén készült csoportkép Fotó: P.U.

Az első alkalommal sorra került eszmecserén Bellér Beáta Noémi (Csány-szakgimnázium) felhívta a figyelmet, hogy az iskolák környékén zajló közlekedés felelősségteljesebb viselkedést kíván minden szereplőtől, ennek propagálását tartotta fontosnak. Dávid Afrodité, a Deák-szakgimnázium növendéke a Göcseji út forgalmáról szólt, hozzátéve, talán több zebrára lenne szükség, a diákok a Platán soron már működő okoszebrát itt is el tudnák képzelni. A Széchenyi-szakközépiskolából érkező Ambrus Márk a közétkeztetéssel kapcsolatban jelezte, kevés idejük van két tanóra között ebédidőben átérni és vissza, mivel a Deák-iskolába járnak étkezni. Az észrevételeket írásban is eljuttatják a város vezetéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában