Családi nap

2017.11.15. 18:01

Családi napot tartottak a közösségért Kanizsán

Főzéssel, gesztenyesütéssel egybekötött családi napot rendezett szerdán a Ligetvárosban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Szakony Attila

A rendezvényre a Nő az esély – képzés és foglalkoztatás című uniós finanszírozású projekt keretében került sor a Liget Kuckó Tanodában.

Fotó: Szakony Attila

– A projektben hátrányos helyzetű emberek vesznek részt, akik korábban tartósan munkanélküliek voltak, vagy kisgyermek mellől jönnének vissza a munka világába – mondta el Györe Edina, a Zala Megyei Kirendeltség igazgatója. – Több helyszínen (Nagykanizsán, Bázakerettyén és Magyarszerdahelyen) képzünk és foglalkoztatunk szociális gondozó és ápolókat, illetve gyermekfelügyelőket. Hatvan főről beszélünk, akik okj-s végzettséget kapnak majd és 36 hónapig foglalkoztatjuk is őket. A mai nap arról szól, hogy a program kanizsai résztvevőit és a családtagokat kicsit közösséggé kovácsoljuk.

Az egyik résztvevő, Bátori Eszter nagyon elismerően nyilatkozott a programról, úgy véli: olyan hivatáshoz jutnak, amely kiutat jelenthet a nehéz élethelyzetből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában