Könyvtárak

2017.10.31. 09:00

Szakmai összejövetelt tartottak a zalai kistelepülések könyvtárosainak

ZALAEGERSZEG – A zalai kistelepülések könyvtáraiban zajló szakmai munkának volt hivatott lendületet adni a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár hétfőn megrendezett összejövetele.

Magyar Hajnalka

Az „Olvasóinkért” díj idei kitüntetettje, Marótiné Diószegi Erzsébet nagykutasi könyvtáros (elöl középen) a szakmai nap előadói és vendégei körében a Deák Ferenc Könyvtárban Fotó: Katona Tibor

Mint Kiss Gábor, a bibliotéka igazgatója elmondta, a megye 245 településével állnak szerződésben könyvtári szolgáltatás nyújtására. Ezeken a helyeken legtöbb esetben nem szakképzett könyvtárosok látják el a feladatokat, az anyaintézmény ezért igyekszik minél több segítséget megadni ahhoz, hogy felkészülten és motiváltan láthassák el munkájukat. Ezt szolgálta a hétfői szakmai nap is, amelynek keretében Velkey Péter osztályvezető köszöntőjét követően öt előadás hangzott el.

Az „Olvasóinkért” díj idei kitüntetettje, Marótiné Diószegi Erzsébet nagykutasi könyvtáros (elöl középen) a szakmai nap előadói és vendégei körében a Deák Ferenc Könyvtárban
Fotó: Katona Tibor

Sebestyénné Horváth Margit igazgatóhelyettes a kapcsolatépítés, partnerség és a megfelelő kommunikáció témakörét bontotta ki, Scheiber Veronika hálózatgondozó a könyvtár népszerűsítésére idézett fel jó gyakorlati példákat. Kovácsné Pacsai Edit hálózatgondozó a kistelepülési könyvtárak esélyegyenlőséget szolgáló lehetőségeit tárta fel, Tóth Renáta olvasószolgálati csoportvezető az olvasmányélmények feldolgozásának módszereit taglalta, Czirákyné Tóth Edit hálózatgondozó könyvtáros pedig a felnőtt irodalomból ajánlott gyöngyszemeket a kistelepüléseken szolgálatot teljesítő kollégák figyelmébe. A program keretében gazdára talált az „Olvasóinkért” díj is, amit ez alkalommal a megyei könyvtár egyik volt munkatársa, Marótiné Diószegi Erzsébet vehetett át, aki Nagykutason teljesít szolgálatot, eleven és fontos színtérré varázsolva a helyi bibliotékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában