Konferencia

2017.10.27. 18:36

A mérnökképzés másfél évtizedéről – Jubileumi konferencia múltról és jövőről

Tizenöt évvel ezelőtt indult el a zalai megyeszékhelyen a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnök képzése.

Arany Gábor

Az évforduló kapcsán idézték fel az azóta megtett utat az Arany Bárány Hotel télikertjében pénteken rendezett konferencián.

A kezdet után nem sokkal a képzés a mechatronikai mérnök szakkal folytatódott, amit a Nyugat-magyarországi Egyetem vett át, jelenleg pedig a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem részeként oktatnak évfolyamonként 30-40, elsősorban a megyéből, illetve a szomszédos térségekből érkező hallgatót. Erről dr. Szalai István, az egyetem mérnöki kar dékánja, az egerszegi mechatronikai képzési és kutatási intézet igazgatója beszélt érdeklődésünkre. A másfél évtized alatt közel száznyolcvanan szereztek mérnöki diplomát és mindannyian azonnal állást találtak. A jövőről szólva az igazgató elmondta: az országban elsőként kezdik meg a három évig tartó tesztmérnöki képzést, amivel már az autóipari próbapálya igényeinek kívánnak megfelelni.

A konferencián Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a felsőfokú műszaki oktatás ötletét dr. Gyimesi Endre polgármester és Szalai Annamária vetette fel 2001-ben. Az elképzelésük helyességét az eltelt évek igazolták. Az intézmény eddig tevékenységét megköszönve elismerő oklevelet nyújtott át dr. Szalai Istvánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában