Bibliotéka

2017.10.11. 10:00

Ezúttal a pölöskefői könyvtár szépült meg

Az országos könyvtári napok keretében újabb megszépült kistelepülési könyvtárt adtak át szombaton, ezúttal Pölöskefőn.

Horváth-Balogh Attila

Kardos Ferenc, Tóth Jenő, Sebestyénné Horváth Margit, Méhes Mónika és Bognár Csilla a megszépült könyvtárban Fotó: A szerző

Itt is új bútorzatot kapott a bibliotéka, melynek állománya napjaink slágerkönyveivel is gyarapodott.

– A könyvtár 10 éve működik itt, a polgármesteri hivatalnak is otthont adó épületben – bocsátotta előre Tóth Jenő polgármester a szombati avatón. – A bútorzat régi, vasvázas szerkezet volt, ami most a falu és az olvasók örömére megújult. Ezt szeretném megköszönni a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, illetve a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár munkatársainak.

Kardos Ferenc, Tóth Jenő, Sebestyénné Horváth Margit, Méhes Mónika és Bognár Csilla a megszépült könyvtárban Fotó: A szerző

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese, Sebestyénné Horváth Margit elmondta: a települési könyvtárak a korábbi mozgókönyvtári ellátás, ma könyvtárellátási szolgáltató rendszer (KSZR) révén a megyei könyvtárral állnak szerződéses jogviszonyban (mely a szükséges pénzügyi forrásokat biztosítja), ám a tényleges operatív munkát a területileg illetékes bibliotéka, jelen esetben a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár munkatársai végzik. Ők tervezték meg az új bútorzatot, lebonyolították a gyártást és a meglévő könyvállományt átfésülve, alaposan megrostálva, új könyvekkel kiegészítve feltöltötték azt. Hangsúlyozta: mértékét tekintve Pölöskefőn kiemelt fejlesztés valósulhatott meg.

Az avatáson jelen volt Kardos Ferenc, a kanizsai bibliotéka igazgatóhelyettese, Bognár Csilla, a KSZR-csoport vezetője és a helyi könyvtáros, Méhes Mónika is, akik végül együtt vágták át a nemzeti színű szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában