Családfesztivál

2017.10.01. 09:00

Családfesztivált tartottak az Ady-iskolában

Zalaegerszeg – Megújulás, reformok, kamaszpanasz – e három téma köré fonták a szervezők a 24. családfesztivál programját, ami szombaton zajlott az Ady-iskolában.

Magyar Hajnalka

A Tarsoly egyesület a Furullás Palkó című interaktív mesét mutatta be Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvényen már délelőtt bőven kínálták magukat a programok. Tolvaj Márta alpolgármester köszöntőjét követően kiállítás nyílt Gedeon Tamás fotóiból, Puskás Antal mesemondó előadást tartott a csángóság történetéről, a petőhenyei Tarsoly Egyesület pedig a Furullás Palkó című interaktív mesejátékot mutatta be.

A Tarsoly egyesület a Furullás Palkó című interaktív mesét mutatta be Fotó: Pezzetta Umberto

- Minden alkalommal olyan témacsokrot választunk, amelyben a gyerekektől a nagyszülőkig a család minden tagja talál magának érdekességet – avatott be Kovács Lívia, a szervező csapat tagja. – Krúdy Tamást, a Nők Lapja vezető szerkesztőjét például arra kértük, hogy a gyerekek megszületése utáni szexuális élet kérdéseiről beszéljen, Ráth Éva zalaegerszegi igazságügyi nyomszakértőtől pedig a kamaszokat érintő problémákra remélünk választ. Hasonló témára kértük fel Kovács Józsefet, a Mária Magdolna Plébániatemplom káplánját is.

Mindemellett az udvaron népi játszótér és kézművesprogram (bábkészítés, papírhajtogatás) várta a gyerekeket, az egerszegi polgárőrök jóvoltából kisautókkal és biciklikkel tanulhatták a közlekedés szabályait, továbbá „kalózkodhattak” s beléphettek az „örömkörbe” a megyei és a városi könyvtár munkatársai jóvoltából.

Sokféle lehetőség nyílt a közös, családi munkálkodásra is, a Báthory-iskola diákjai például megmutatták, hogy a sütni való tésztából miként formálható teknősbéka, vagy más bájos figura, de ólomöntésre ugyancsak módot kínáltak. A sportot szintén népszerűsítették, jelesül a tájfutás és a falmászás került reflektorfénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában